Un Poco är en njutning för alla sinnen

Blogg Guider Nöje

Restaurang Un Poco ger dig lite av Italien så fort du stiger innanför dörren. Här kan du avnjuta en makalös avsmakningsmeny som låter dina sinnen njuta för fullt.  I eget rum med vänner eller bland alla andra som älskar att äta italienskt.  

Snabbfakta om Un Poco Stockholm

Namnets betydelse  Lite grann 
Antal ägareTvå
SpecialitéChambre separee
Mat och dryck Italiensk mat, viner och aperitif
Säkerställa plats Bordsbokning

Ägare till Un Poco Stockholm

Det finns två stycken ägare till Un Poco Stockholm som båda har god erfarenhet av att driva restauranger av hög klass och kvalité. Un Poco restaurang kan därför räknas till den stora eliten i Stockholm när det gäller utsökt mat som serveras och tillreds på genuint italienskt vis. 

Det är inte att undra på att Un Poco är så framgångsrik som den är när den drivs av två hängivna matälskare. De är inte bara bra på att laga mat. När man driver en restaurang är det av största vikt att man dessutom har de rätta vinerna att servera till maten. I detta fallet handlar det om italienska viner och aperitifer. Det är något dessa två män behärskar till fullo.

Un Poco chambre separee

Ibland kanske du vill njuta av maten i ett eget sällskap med bara dina vänner men ändå vill ni äta ute. Då finns det några restauranger som erbjuder chambre separee. Det är ett sätt att få ett eget rum som ligger lite mer avskilt än de övriga utrymmena i restaurangen där de andra gästerna är. 

Un Poco chambre separee är en unikt bra kombination av italiensk atmosfär och avskildhet. Det gifter sig fantastiskt bra med en meny som låter sig väl smaka. Här är det 10 – 12  gäster som gäller i ditt sällskap och ni kommer alla få njuta av en avsmakningsmeny utan dess like. För att kunna vara med om denna upplevelse måste du se till att boka bord i god tid. 

Un Poco – liten meny för avsmakning

Deras antipasti  kan röra sig om några av följande små rätter:

  • Blandade charkuterier, grillat bröd och oliver 
  • Burrata, smörstekta tomater och basilika
  • Lättgrillad tonfisk , jalapeno, yuzu & tryffelvinägrette
  • Oxtartar, Karl-Johansvampcreme, kapris & friterad schalottenlök

Sedan är det första tallriken mat som ska in och hitta till gommen. Vad sägs om :

  • Tryffelrisotto, 48-månaders parmesan & sparris Maccheroni
  • Tryffelstuvade makaroner, citron & gräslök
  • Ricotta, brynt salviasmör & mandel

Un Poco grande – stor meny för avsmakning

Det som skiljer en liten avsmakningsmeny från den stora är att du får in provsmaker på den andra tallriken som är ett måste när du är i Italien. För dig som inte orkar äta så mycket mat kan en liten meny vara helt okej men för dig som kan äta ytterligare en provtallrik är det här en upplevelse som du inte ska missa.  

Från det att du tagit dig igenom den första tallriken med mat dröjer inte länge innan den andra tallriken med smakupplevelser infinner sig. Här kan det serveras:

  • Stekt hängmörad biff, rödvinsås & tryffelmajonnäs
  • Lammytterfilé, rotselleri och palsternackspuré & karamelliserad pärllök

Un poco loco betyder lite galen och visst kan man bli lite galen av att ha känt dessa smaker smälta i gommen. Så galen att man kommer tillbaka gång efter annan för att njuta av dess delikatesser som ställs fram på bordet, färdiga att inmundigas och skänka lycka till både kropp och själ. Det finns en italiensk musikterm som kallas un poco agitato, lite upprört, som bra beskriver den melodi kroppen upplever vid en sådan matsensation.

Un Poco – en sober italiensk miljö 

När du är på Un Poco ska du kunna känna dig som en äkta italienare. Miljön är sober i det innersta rummet där bara de som bokat chambre separee har tillträde. I övrigt är det en rustik känsla som inbjuder till att slappna av för att kunna njuta med alla sinnen av den mat och dryck  som serveras. 

Un Poco – känsla av Italien

Många är de som inte har råd att åka på en lång och avkopplande resa till Italien för att njuta av deras mat och kultur. Men de allra flesta kommer kunna klara av att unna sig en kväll på Un Poco. Då är det bara att sluta ögonen när maten hittat sin väg till munnen och låta alla smaksensorer  i gommen finna lyckan för en stund. 

En mer genuin känsla av Italien än så här kan det vara svårt att uppnå i ett regnigt och kallt Stockholm. Men lika fascinerande är det att sitta där en solig vårkväll och låtsas att det är den italienska solen som lyser i ansiktet. Un Poco ger dig en liten bit av Italien utan att du behöver resa så långt.