robber

Marijke Demuynck – fru till en rånare

Blogg

1976 gifte sig Marijke Demuynck med den rikskände rånaren Clark Olofsson. Han var redan etablerat kriminell med flera år avtjänade i fängelse. Det stoppade inte Marijke. Hon tog sig till Kumlaanstalten den 12 augusti för att vigas med sin nyfunna kärlek. 

Vad vet vi om Marijke Demuynck?

Födelseår1957 
NationalitetBelgisk medborgare
FamiljÅtminstone tre söner med Clark Olofsson
Känd genom Gift med en av Sveriges mest kända rånare, Clark Olofsson 
CivilstatusSkild sedan 1999 

Vad ledde livet med Clark Olofsson till?

Det finns inte mycket information att hitta om Marijke Demuynck. Det tyder på att hon trots sitt val av make föredragit att leva mer anonymt. 

Äktenskapet med Clark varade till 1999 men gav henne i alla fall tre barn. Ena sonen David Demuynck tycks ha blivit musiker. Han nämner att han är halvt svensk på sin hemsida. 

De andra två sönerna är mer anonyma. Det finns en Dorian Demuynck med öppen profil på Instagram. Man kan se en hel del likheter med Clark. Om Donegal Demuynck finns det knappt något att finna online. 

Hur föll Marijke Demuynck för en bandit?

Kan du föreställa dig att bli upp över öronen förälskad i en rånare? Kärleken är blind heter det ju. Marijke och Clark ska enligt rykten ha träffats på ett tåg. Kanske föll hon för honom innan hon visste. Hon valde dock att gifta sig med honom i ett fängelse. 

Det är inte ett helt ovanligt fenomen. Att ha en sexuell dragning till kriminella kallas hybristofili. Det är sant att många fångar får kärleksbrev från personer, främst kvinnor, som fantiserar om dem. 

Har Marijke Demuynck hybristofili?

Om Marijke själv har denna parafili kan vi bara spekulera kring. Följande är potentiella tecken på att ha denna dragning till personer med kriminella eller farliga tendenser:

  • Man förälskar dig i de onda karaktärerna i filmer
  • Man kan bli upphetsad av serier som utspelar sig i fängelser
  • Ens vänner ogillar ofta ens partners
  • Man följer personer som sitter i fängelse på sociala medier
  • Man har en historia av kärleksrelationer med manipulativa och självcentrerade partners