Känd TV4 profil angrep kvinnlig kollega

Blogg

Expressen rapporterade för ungefär ett år sedan, om att en känd TV4 profil angrep kvinnlig kollega på en fest. På festen, som hölls i anslutning med att en teveproduktion var avslutad, ska TV4 profilen ha varit hårdhänt och tryckt upp en kvinnlig kollega mot en vägg. Festdeltagarna beskriver händelsen som ”en brottningsmatch”.

Känd TV4 profil – angrep kvinnlig kollega

Den ångerfulla medarbetaren beklagar sitt beteende. Han medger också att han varit otrevlig och har bett om ursäkt. TV4:s ansvariga för produktionen ser ändå allvarligt på det skedda. Företaget tänker i detalj reda ut vad som egentligen skedde.

Det är många som frågar sig varför tv-branschen tycks vara full av rötägg. Även i dokusåpan ”Paradise hotel” har sexuella övergrepp ofta förekommit. Kvinnliga deltagare rapporterade gång på gång om män som gått över gränsen. Produktionsbolaget Mastiff valde trots allt, att helt enkelt tiga ihjäl det skedda. I efterdyningarna av metoo kunde man tänka sig, att vikten av en trygg och trevlig arbetsmiljö vore viktigt att satsa på. Varför får dylikt pågå i ett jämställt och välutvecklat land som Sverige?

Att övergrepp fortfarande förekommer i arbetsmiljön och att det oftast är kvinnor som är offren, talar sitt tydliga språk. Följaktligen måste vi bli bättre på att skapa tryggare arbetsplatser.