Aliette Opheim Per Bergman

Blogg

De senaste decennierna har Aliette Opheim haft roller i svenska TV – serier. Många har upptäckt henne som en fantastisk skådespelare de senaste tio åren eftersom hon har haft tunga roller i exempelvis Tjockare än vatten och Kalifat. Båda serierna har fått ett väldigt gott mottagande av den svenska TV publiken. Varje år delas TV – priset Kristallen ut och Aliette blev nominerad till Kristallen för sina roller i båda dessa serier.

Aliette Opheim Per Bergman

Men innan hon vann svenska folkets hjärtan har hon deltagit i både teaterföreställningar och filmer. Redan som ung var hon intresserad av dans och teater och valde estetisk inriktning på gymnasiet. Under gymnasietiden hade hon huvudrollen i filmen Sandor slash Ida. Filmen blev väldigt uppskattad av ungdomar runt om i landet.

När gymnasiestudierna var avklarade bar det av till Göteborg. Här gick Aliette på Högskolan för scen och musik. Även här kombinerade hon studier och arbete och var bland annat med i ”Om kriget kommer – en beredskapsfars”.

Aliette Opheim Art AB

I likhet med många andra skådespelare har Aliette startat ett eget aktiebolag. För de som har funderat över hur Aliette Opheim Per Bergman hör ihop, kommer förklaringen här. Det är nämligen så att utdelningsdressen för Aliettes aktiebolag är just Per Bergmans adress i Täby.