Fördelarna med att investera i fonder

Blogg Guider

Med tiden har investeringar i fonder eller aktier visat sig vara givande. Vilken typ av sparande du väljer är en personlig preferens som påverkas av en mängd olika faktorer, inklusive risknivån du är beredd att möta. Det finns dock fyra övertygande skäl att lägga pengar i fonder.

1. Pengarna är på din sida

Du ger dina pengar en chans att växa när du investerar i fonder. Räntepåverkan gör att pengar ökar snabbare och snabbare över tid. Som ett resultat får du avkastning på din retur. Som när man rullar en snöboll i mjuk snö och den blir större och större.

2. Det är enkelt

Att spara pengar är enkelt och kräver inte en stor summa pengar. Du kan börja spara pengar med bara 100 kr varje månad. Allt styrs automatiskt med ett månadssparande, så att du inte behöver krångla till det.

Så det viktigaste är att börja spara, inte hur mycket du sparar. Vi föreslår att du avsätter 10 % av din bruttoinkomst efter skatt. Då samlar du snabbt på dig ett sparkonto som du kan tjäna rejält på.

3. Det är praktiskt

Att köpa en färdig tårta istället för att köpa alla ingredienser och baka själv liknar att investera i fonder. Du behöver inte oroa dig för hur du kombinerar aktier och obligationer, transaktionsavgifter, köp- och säljprocesser eller om din portfölj är korrekt balanserad över tid när du sparar pengar. Detta sköts av fondförvaltningen som du normalt betalar en avgift för.

4. Faran är spridd

En genomtänkt riskprofil med en mängd olika placeringar är vanligt i fonder. När det kommer till pengar lägger du inte alla dina ägg i en korg. Om det går fel i en bransch, till exempel, kan det gå bra i en annan. Det är så risken är fördelad.

Du kan även kika in sajten https://bästafonderidag.se/ för att hitta de bästa fonderna just nu.