youtube

Alla välkomnas in i Berts Värld

Blogg

Det händer mycket i Berts Värld idag och alla andra dagar. Alla dessa spännande händelser och tankar delar Bert själv med sig av i sin Youtube-kanal Berts Värld. Högt och lågt avhandlas och tittare får en mycket klar bild av vad Bert Karlsson tycker och tänker. 

Snabbfakta Berts Värld

Vad:Bert Karlssons Youtube-kanal
Plattform:Youtube
Huvudperson:Bert Karlsson
Prenumeranter:Ca 58 000

Vad händer egentligen i Berts Värld idag?

Det är många som följer Bert Karlsson. Skivbolagskungen från Skara har samlat på sig hela 58 000 prenumeranter på sin Youtube-kanal Berts Värld. Många är de som gladeligen loggar in på Youtube för att kolla in Berts Världs senaste uppladdning och ta del av Karlssons många åsikter.

Kanalen startade Bert Karlsson för flera år sedan. Detta har med tiden blivit hans fönster ut mot verkligheten och en plats där han kan predika sitt ord ostört. Bland kommentarerna hamnar både ris och ros. Många av Bert Karlssons anhängare prisar hans åsikter och frispråkighet. Kritikerna däremot ifrågasätter och bannar hans uttalanden. 

Under åren som gått har Bert Karlsson hunnit tycka till om många olika ämnen så som:

  • Bensinpriserna, 2022
  • Einár, efter mordet på rapparen, 2021
  • Teneriffa, ett återkommande ämne
  • Diverse politiker, även detta ett återkommande ämne

Det råder ingen tvekan om att Bert Karlsson är kritisk till hur det går för Sverige. Videos på hans kanal har ruriker som “Skandal i Skara” och “Bomb på Östermalm, vaknar makthavarna nu?”. Det är på många sätt en dystopisk bild av Sverige som målas upp i Berts Värld och för den som vill ta del av detta går det att följa live varje onsdag. 

Berts Värld nås även i andra kanaler än Youtube

För att bredda sig och nå ut till flera följare har Berts Värld letat sig både till Instagram och Facebook. Även där är åsikterna många kring det material Bert Karlsson lägger ut i sin kanal. Berts Värld nås på adresserna:

  • @Bertsvarld på Instagram. Bert har på denna plattform över 10 000 följare. 
  • Berts Värld på Facebook. På denna plattform har Berts Värld lyckats skrapa ihop hela 44 000 följare. 
  • @BertsVarld på Twitter där sidan har 633 följare. 
  • Berts Värld ska även kunna nås via hemsidan www.bertsvarld.se 

Gemensamt för alla kanalerna är uppdraget att sprida Berts Karlssons ord. Då och då väljer Bert att bjuda in gäster i sin kanal, och inte sällan är detta personer som delar hans åsikter. Bert använder även sina kanaler som reklamplats. Det händer nämligen att Bert väljer att spela in live med publik. Då berättar han om sitt framträdande i någon av sina kanaler och den som vill kan således dyka upp och höra vad Bert har att säga. 

Lätt att komma i kontakt med Berts Värld

För den som vill komma i kontakt med Bert Karlssons Värld finns det ingen anledning att leta efter en mailadress. Snabbaste sättet att höras är att kommentera en video där Bert går igenom senaste nytt, och på så sätt nå fram. När mediala människor valt att kritisera eller på annat sätt bemöta Berts Karlssons senaste uppladdningar har det hänt att Karlsson senare gett svar på tal live till denna person. På så vis har han skapat en kommunikationskanal i monologform där den som vill kan nöja sig med att lyssna till enbart den ena parten i diskussionen. Praktiskt, kan tyckas, för den som är klar över var den står i de frågor Bert Karlsson lyfter. 

Att tala inför folk är inget nytt för Bert Karlsson. Genom sitt jobb med många av Sveriges största artister har han många gånger synts på tv och uttalat sig i tidningar. Dessutom var han en period ett av ansiktena utåt för partiet Ny Demokrati, så att uttala sig politiskt är bekant för Bert sedan tidigare.