ASOS Sverige och dess affärsidé

Blogg Guider

ASOS är ett företag som säljer moderiktiga kläder till personer i olika storlekar. Företaget tror på en vardag där varje individ har rätt att vara den de är till 100%. De tycker att varje person ska ha rätt att experimentera och uttrycka sig och de finns för att stötta och främja självförtroende hos sina kunder.

ASOS har i dagsläget 168 leverantörer och använder ett 700-tal fabriker runt om i världen. De gör allt för att främja säkra arbetsförhållanden och det är av största vikt att varje medarbetare får sina rättigheter tillgodosedda. Lönerna ska vara tillräckligt höga och en etisk standard är viktigt.

Tydlig målgrupp

De ser alla sina kunder som unika och deras mål är att hitta den storlek som passar för varje kund. ASOS erbjuder varumärken i över 30 storlekar och deras princip är att alla storlekar ska ha samma pris. De kan därför lova sina kunder att ta fram något som passar perfekt. Ett exempel på sådant är ASOS tall som är kläder för personer som är långa.

ASOS är partners till GLAAD vilket är en av de främsta inom HBTQ-rörelsen. Genom att ha tagit fram en könsneutral klädkollektion kan ASOS bidra till att främja acceptans och att bidra med kläder som kan användas av alla, oavsett kön.

Inga stereotyper

ASOS står för en positiv kroppsuppfattning och genom att arbeta med ett stort antal modeller av olika storlekar så får den breda målgruppen representeras. Oavsett vilken storlek du har på din kropp så finns det kläder för dig hos ASOS. Något annat som är viktigt för ASOS är att alla modeller får vara äkta. De redigerar inte deras utseende digitalt och alla modeller stöttas genom en policy för att bygga välbefinnande hos modellerna.

Kläder för både kvinna och man

hemsidan kan du shoppa kläder för både kvinna och man. Det finns även hudvård och produkterna är uppdelade i olika kategorier. På första sidan möts man av en rabattkod och ASOS erbjuder bra priser.

Marketplace är en sida där som tillhör ASOS Sweden och den innehåller oberoende märken och vintagebutiker får lov att annonsera. Här kan du hitta asos klänning, kjolar, byxor och andra plagg. Här finns annonser från över 900 butiker.

Övrig information om ASOS

Är det så att du har frågor gällande adventskalender, studentrabatt, retur ASOS eller ASOS leveranstid kan du kontakta ASOS kundtjänst. ASOS kontakt tas lättast via hemsidan och de hjälper dig gärna med alla dina frågor. Du kan kontakta dem via e-mail.