Olika förslag för dig som ska inreda ett fritidsrum eller en “mancave” 

Blogg

Fritidsrum, hemmabio, oas, Mancave och många fler. Kärt barn har många namn, och oavsett vad du planerar att kalla din personliga oas så finns det gott om alternativ när det kommer till hur du ska komma att inreda den. I den här texten kommer vi att dela med oss av några tips för dig som ska inreda en mancave eller ett liknande utrymme. 

Och det finns gott om alternativ för den som är kreativ. Det bästa med en mancave är att amn kan experimentera och ofta hitta väldigt intressanta sätt att inreda på. Oavsett om du just nu är i planeringstadiet för ditt drömutrymme eller om du är en bit ifrån att göra slag i saken så kan den här texten agera som en utmärkt källa till inspiration. 

Snåla inte på ljudsystemet 

En av de viktigaste sakerna när man ser på film eller TV är att man har möjlighet att ta del av riktigt bra ljud. Till följd av detta är det klokt om man också ser till att inte snåla på ljudsystemet. Här finns det gott om alternativ, och även om man har en lite lägre budget går det att med hjälp av lite research och kloka val hitta ett ljudsystem som är väldigt trevligt att använda sig av i det långa loppet.  

Bra sittplatser 

Men precis lika viktigt som det är att ha ordentligt ljud i sin mancave gäller det också att man har bekväma platser att sitta på. För den som är intresserad av att ta det hela till nästa nivå kan det vara väldigt intressant att titta på en massagestol, då det kan skapa en helt ny innebörd av avkoppling och är någonting som är oerhört trevligt att ha tillgång till. 

Samtidigt är det lätt hänt att priserna spårar iväg när man ska inreda en mancave och mycket kommer att bli en fråga kring prioriteringar. Till följd av detta så kan det vara klokt att titta efter vissa möbler på second hand, då det därigenom kan bli väldigt mycket lättare att hitta intressanta alternativ att använda

En plats för förvaring av snacks och kylning av dryck 

I och med att hela poängen med en mancave är avslappning och bekvämlighet är det också väldigt klokt att se till att man har ett utrymme för förvaring av snacks och dryck, men även att man har någonstans där man kan kyla det sistnämnda. Istället för att behöva gå iväg till köket mitt under en match kan det vara väldigt skönt att bara ställa sig upp och gå till sin minikyl eller dylikt

En portabel projektor 

Även om det går att få till en väldigt mycket bättre skärpa genom att använda sig av en modern TV är dessa oftast väldigt dyra. Om man redan har en TV i sin bostad kan det vara svårt att rättfärdiga köpet av ännu en ny och stor TV till en mancave. Som tur är så finns det ett alternativ som man kan använda sig av som fungerar nästintill lika bra. 

Numera så finns det en bred variation av olika typer av portabla projektorer som man kan köpa i butik eller beställa hem. Dessa tar oftast bara några minuter att installera och för sedan med sig att man kan få en biografupplevelse i miniatyr direkt i sitt eget hem. Detta är någonting som blir allt mer populärt och det krävs inte ens att man har en duk eller liknande för att kunna få ett väldigt bra resultat. Det är dock viktigt att du tar dig tiden att läsa på kring olika alternativ för att hitta det som passar bäst.